Verkkopolku

OPI TUNTEMAAN SISÄLÄHETYSSEURAN OPPILAITOS JA PIEKSÄMÄKI
SISIS JA PIEKSÄMÄKI TUTUKSISisis tutuksi


   

Sisälähetysseura

   

Oppilaitos ennen

   

Oppilaitos tänään

      
Päärakennus (A)
      
Kasvattajaopisto (B)
      
Erityiskoulutus ja Auditorio (C1, C2)
      
Rivitalo (D)
      
Asuntola (E)
      
Koivuranta (F, G)

   

Oppilaitoksen museo

   

Mitä, miksi, missä


Pieksämäki tutuksi


ERITYISKOULUTUS JA AUDITORIO (C1, C2)


Näissä rakennuksissa sijaitsee erityiskoulutus ja urheiluhalli (kuvassa keskellä). Vihersiipi ja opiskelutilat vasemmalla.

Tänä päivänä erityiskoulutuksessa opiskelee 58 nuorta, joiden tavoitteena on ammatillinen koulutus tai työelämä. Opiskelija voi opiskella joko valmentavassa koulutuksessa (1-3 vuotta, VALKO) tai palvelu- ja kotityön linjalla (3 vuotta, PALKO). Lisäksi läheisessä Vaalijalan kuntoutuskeskuksessa opiskelee 12 erityiskoulutuksen opiskelijaa.

Kuvassa oikealla sinisiipi.

Erityiskoulutuksen rakennukset saneerattiin vuosituhannen vaihteessa. Nyt opiskelijat asuvat viihtyisissä 2-hengen huoneissa, joissa on oma wc- ja pesutila. Asunnot sijaitsevat rakennuksen päätysiivissä (vihersiipi ja sinisiipi), näiden välissä on urheiluhalli ja luokkasiipi, jossa on luokkia ja henkilökunnan työtiloja. Urheiluhallin yhteydessä on lisäksi viihtyisät saunatilat sekä kuntosali. Erityiskoulutuksen rakennus (C1) on liitetty auditoriorakennukseen (C2).

Auditoriorakennus valmistui vuonna 1983.

Auditoriorakennuksessa sijaitsee 350 -paikkainen auditorio. Se on paikkakunnan suurin yleisöluentoja varten tarkoitettu tila. Pieksämäkeläiset käyttävätkin sitä usein yhteisissä tilaisuuksissa. Rakennuksessa on myös oppilaitosyhteisön kirjasto sekä 12 luokkaa, joita myös erityiskoulutus käyttää.

Auditoriorakennuksen edessä on viihtyisä ulkoilma-auditorio.


© Sisälähetysseuran oppilaitos, 2002 - 2020.
Verkkopolku.net tai Opintoverkko eivät ole vastuussa näiden sivujen sisällöstä.
Verkkopolku.netin www-tuotanto Tuomo-Media, 2002.